Ferrari wil “de kracht van elektrificatie demonstreren”

Ferrari wil “de kracht van elektrificatie demonstreren”

Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft de resultaten van zijn merk voor het eerste trimester van 2018 gepubliceerd. Daarbij bevestigde hij meteen dat Ferrari zich binnenkort tot elektrificatie bekeert. Brengt die de prestaties van zijn modellen op nieuwe hoogten?

Klanten die een van deze dagen een nieuwe Ferrari willen bestellen, zijn eraan voor de moeite: “we zijn volledig uitverkocht”, zo meldt Sergio Marchionne, de baas van het merk. De resultaten voor het eerste trimester van dit jaar zijn zo goed dat het merk met het steigerende paardje al zijn volledige productie voor 2018 heeft verkocht in de eerste maanden van het jaar. Het heeft zelfs al een deel van het quotum voor 2019 gesleten. Ferrari blijft namelijk limieten hanteren voor zijn productie, zowel om de exclusiviteit te garanderen als om een zekere soepelheid te genieten voor de homologatie van zijn modellen (vooral dan op het vlak van uitstoot).

“De kracht van elektrificatie”

Sergio Marchionne heeft echter wel opnieuw bevestigd dat Ferrari werkt aan de elektrificatie van zijn gamma. Nadat hij een paar weken geleden al verklaarde dat we binnenkort een “Ferrari die geruisloos kan rijden” zouden ontdekken (wat impliceert dat er een plug-in hybride versie aankomt), heeft hij nu aan onze collega’s van Bloomberg bevestigd dat het merk binnenkort “de kracht van de elektrificatie” zou demonstreren. De liefhebbers mogen zich schrap zetten.


Publicité

Delen