Fisker EMotion : supersnel en elektrisch !

Fisker EMotion : supersnel en elektrisch !

Dit is het nieuwe wapen van Henrik Fisker: de EMotion. Het gaat om een fraaie elektrisch aangedreven berline met ongeveer 800 pk en een autonomie van 800 km.
Henrik Fisker is voormalig BMW en Aston Martin designer en probeerde eerder al zijn eigen merk te lanceren met de Karma, een grote berline. Nadat het project mislukte, probeert Fisker het voor de tweede keer met deze EMotion. Hier wordt niet langer gebruik gemaakt van een range extender zoals dat bij de Karma wel het geval was. De EMotion is dus een zuiver elektrisch aangedreven auto. De definitieve versie ie op de CES in Las Vegas werd getoond is ruim 5 meter lang. Het deurmechanisme is opmerkelijk en het geheel oogt erg verfijnd. Fisker geeft ook aan dat er verschillende lidars, camera’s en sensoren werden geïntegreerd waardoor autonoom rijden tot de mogelijkheden behoort. Het zijn evenwel vooral de technische specificaties die tot de verbeelding spreken. Fisker belooft een vermogen van 575 kW (782 pk!) en dankzij de vierwielaandrijving spurt deze EMotion in 3 seconden van 0 tot 100 km/u. De constructeur  stelt dat de topsnelheid 250 km/u (160 mph) bedraagt.

Solid state batterij

De lancering is voorzien voor eind 2019 / begin 2020 en de wagen zal worden uitgerust met een lithium-ion batterij van LG Chem, goed voor een theoretische autonomie van 644 km. Fisker werkt ondertussen ook aan de ontwikkeling van een solid state batterij met een veel beter rendement. Hij heeft het over een energiedichtheid die tot 2,5 keer beter is dat die van een lithium-ion batterij die we vandaag kennen. Fisker geeft ook aan dit type batterij ‘na 2020’ ook door de rest van de auto-industrie zal worden gebruikt. Met die (toekomstige) technologie moet de Fisker een autonomie tot 800 km kunnen realiseren. De constructeur geeft ook aan dat bijladen zal lukken in minder dan 1 minuut! In afwachting zal de versie met lithium-ion batterijen aan $ 129.000 (€ 110.000) zal worden verkocht. Voorbestellingen kan men al wel plaatsen via de website van de constructeur.

 

There are no photos with those IDs or post 5646 does not have any attached images!


Publicité

Delen