Ford Explorer komt naar Europa als plug-in hybride

Ford Explorer komt naar Europa als plug-in hybride

Ford’s grote SUV Explorer steekt de Atlantische Oceaan over en krijgt daarbij meteen een nieuwe plug-in hybride aandrijflijn.

 

De zesde generatie van de populaire Amerikaanse SUV van Ford, de Explorer, komt in de loop van dit jaar in Europa op de markt. De kolos van meer dan 5 meter lang en met tot 7 zitplaatsen zal op het Oude Continent enkel met een plug-in hybride aandrijflijn verkrijgbaar zijn.

3.0-V6

Die combineert een 3.0-V6 EcoBoost van 350 pk met een tientrapsautomaat en een elektromotor van 100 pk. De lithium-ionbatterij slikt tot 13,1 kWh, waardoor de mastodont in de stad een elektrisch rijbereik van 40 kilometer kan halen.

840 Nm

Het geheel ontwikkelt een gecumuleerd vermogen van 450 pk en een ruim koppel van 840 Nm. Die kracht wordt op het asfalt overgebracht via vierwielaandrijving. Daardoor mag de grote stekkerhybride SUV tot 2,5 ton slepen.

78 g CO2/km

De plug-in hybride Explorer komt er in twee versies met elk een heel specifieke look: de sportief ogende Explorer ST-Line en de meer luxueuze Explorer Platinium. De SUV in XXL-formaat zou dankzij een gemiddeld verbruik van 3,4 l/100 km een CO2-uitstoot halen van 78 g/km.


Publicité

Delen