Ford Mondeo Hybrid heeft nood aan een break

Ford Mondeo Hybrid heeft nood aan een break

Tot nog toe was de hybride aandrijflijn van de Ford Mondeo enkel verkrijgbaar in de berlineversie. Vanaf volgend jaar komt hij echter ook naar de breakvariant Clipper.

 

“Voor veel van onze klanten is het praktische aspect van een breakkoetswerk een absolute must. Daarom kondigen we met veel vreugde aan dat deze bestuurders vanaf volgend jaar hun brandstoffactuur zullen kunnen reduceren met de gesofisticeerde benzine-elektrische aandrijflijn van onze nieuwe Mondeo Hybrid Clipper”, zo meldt Roelant de Waard, Vice President bij Ford Europe.

1,4 kWh

Niet geheel verrassend kiest de Ford Mondeo Hybrid Clipper voor dezelfde aandrijflijn als de hybride berline, namelijk een 2.0-Atkinsonbenzinemotor die samen met een elektromotor 187 pk ontwikkelt. De lithium-ionbatterij van haar kant kan 1,4 kWh aan stroom opslaan en zit net achter de achterbank, zo meldt Ford – laat ons hopen dat de moduleerbaarheid van de break daar niet het slachtoffer van wordt. Deze ‘kleine batterij’ laat de auto net zoals de berline heel kortstondig elektrisch rijden, vooral dan in de stad. Voor meer informatie over de volledige specificaties (vooral dan over de gehomologeerde CO2-uitstoot) en over de nettoprijs van deze nieuwe Mondeo Clipper moeten we nog even geduld koesteren. Die data komen “wanneer de verkoopstart eraan komt”, zo zegt Ford. Dat is begin volgend jaar.


Publicité

Delen