Ford Tourneo Custom: plug-in hybride voor grote gezinnen

Ford Tourneo Custom: plug-in hybride voor grote gezinnen

De minibusversie Tourneo Custom heeft nu ook recht op de plug-in hybride aandrijflijn van de bestelwagenvariant Transit Custom. Met zijn 8 zitplaatsen kan hij kroostrijke gezinnen aanspreken.

 

Naast zijn offensief van hybride SUV’s (Explorer, Kuga en Puma) wil Ford ook zijn utilitaire modellen een elektrische duw in de rug gaan geven. Zo heeft de constructeur verklaard te werken aan een zuiver elektrische versie van zijn grote bestelwagen Transit, die in 2021 op de markt zou komen. Tegelijk heeft de Amerikaanse autobouwer een plug-in hybride variant voorgesteld van zijn minibus Tourneo Custom. Deze versie voor personenvervoer neemt niet geheel verrassend het aandrijfgeheel over van de vorig jaar voorgestelde bestelbus.

Rijbereikuitbreider

De voorwielen van de Tourneo Custom Plug-In Hybrid worden enkel aangedreven door een elektromotor, die wordt gevoed door een in de vloer geïnstalleerde lithium-ionbatterij van 13,6 kWh. Die batterij zou de minibus volgens Ford een elektrisch rijbereik geven van 50 kilometer. Een daarnaast ingebouwde 1.0 EcoBoost-benzinedriecilinder dient als rijbereikuitbreider voor langere afstanden. Hij drijft de wielen dus nooit rechtstreeks aan, maar dient als ingebouwde generator om het systeem van ‘verse stroom’ te voorzien eens de batterij leeg is. Op die manier loopt het totale rijbereik op tot 500 kilometer. Deze stekkerhybride versie van de Tourneo Custom zou eind 2019 nog op de markt komen.


Publicité

Delen