Ford werkt aan elektrisch offensief met Mustang-inspiratie

Ford werkt aan elektrisch offensief met Mustang-inspiratie

Om zijn elektrische overstap te versnellen wil Ford zowel het meest trendy silhouet van het moment als het aura van het beroemdste model uit zijn catalogus inzetten. Of anders gezegd: dit is een Mustang… in een SUV-versie en met elektrische aandrijving. In 2020 komt hij op de markt.

 

Ford deinst duidelijk niet terug voor ietwat gewaagde kruisingen. De Amerikaanse constructeur heeft namelijk een eerste afbeelding onthuld van zijn toekomstige elektrische SUV… die voor zijn look inspiratie haalt bij de legendarische Mustang. Dat lijkt misschien vreemd aangezien de naam Mustang eerder doet denken aan dikke V8-motoren en een suggestief en sportief profiel dan aan een elektrische SUV… Maar om zijn overstap naar de elektromobiliteit te proberen versnellen wil Ford gebruik maken van het imago van zijn meest beroemde model. Op deze eerste schets is in elk geval duidelijk te zien dat de toekomstige elektrische SUV van Ford een kont heeft zoals de Mustang. Zo hebben zijn achterlichten de kenmerkende drie ‘krabben’ van de populaire Amerikaan.

16 elektrische modellen

Deze SUV, waarvan de uiteindelijke naam geheim blijft (hij zou eerst Mach 1 gaan heten maar daar is Ford van afgestapt), wordt in 2020 op de markt verwacht. Ford verklapt nog geen technische details, maar laat wel weten te mikken op een rijbereik van minstens 300 mijl of zo’n 480 kilometer. De SUV maakt trouwens deel uit van een groots elektrisch offensief dat Ford plant. De Amerikaanse autobouwer wil tegen 2022 namelijk 16 zuiver elektrische en 40 geëlektrificeerde modellen op de markt brengen.

 


Publicité

Delen