Geëlektrificeerde BMW’s winnen vaart

Geëlektrificeerde BMW’s winnen vaart

In november noteerde BMW recordverkoopcijfers voor zijn geëlektrificeerde modellen. Zo wordt vandaag één 5-Reeks op vijf besteld met een plug-in hybride aandrijflijn.

 

De BMW-groep heeft zijn verkoopcijfers van november gepubliceerd, en daar zien we de beste cijfers ooit voor het geëlektrificeerde gamma. Enkel in de maand november wisten de Duitsers wereldwijd 14.767 stekkerauto’s aan de man te brengen. Daarmee waren ze goed voor 6,8 procent van de totale afzet van de groep in diezelfde maand, en het waren er ook 26 procent meer dan in november 2017.

Meer dan 125.000 exemplaren

Tijdens de eerste 11 maand van 2018 heeft de BMW-groep meer dan 125.000 geëlektrificeerde auto’s verkocht, een knappe vooruitgang van 40 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017.

10 tot 20 procent

Als we de cijfers meer in detail ontleden, dan valt op dat de BMW i3 ook vijf jaar na zijn lancering nog steeds sterker wordt, want in november wist hij 3.468 klanten te verleiden. Dat is bijna even veel als tijdens de recordmaand voor het model – maart van dit jaar – toen er 3.490 van zijn verkocht. Ook de plug-in hybrides van de groep worden steeds meer populair. Deze stekkermodellen zijn vandaag goed voor 10 procent van de wereldwijde verkoopcijfers van de Mini Countryman, BMW 2-Reeks Active Tourer en BMW X1 (bij ons niet verkrijgbaar). In het geval van de 5-Reeks loopt dat aandeel zelfs op tot 20 procent.


Publicité

Delen