Genesis Essentia Concept: visueel plezier

Genesis Essentia Concept: visueel plezier

Hyundai’s nieuwe luxemerk Genesis onthulde op het salon van New York zijn handvest voor de toekomst: de Essentia. Dat is een oogverblindende coupé met “meerdere elektromotoren”.

Voor zijn eerste zuiver elektrische conceptcar koos Genesis, het luxedochtermerk van Hyundai, voor een bloedmooi coupékoetswerk in ware GT-stijl. Het ontwerp kwam trouwens tot stand onder toezicht van onze landgenoot Luc Donckerwolke, die tegenwoordig aan het hoofd staat van de designafdeling van Genesis. Met zijn duikende en gedeeltelijk doorzichtige motorkap, zijn originele radiatorrooster en zijn lang uitgestrekte kont is deze Essentia coupé een feest voor het oog. In zijn persbericht pakt Genesis trouwens gretig uit met superlatieven om elk detail van zijn koetswerk te omschrijven. Op technisch vlak daarentegen toont het merk zich veel minder spraakzaam…

3 seconden

Na alle extreem krachtige elektrische conceptcars met een steeds groter rijbereik die zijn voorgesteld op het voorbije salon van Genève begrijpen we wel dat Genesis niet mee wil gaan in deze logica van steeds hoger te bieden. De enige technische details die de Koreanen willen verklappen: de Essentia wordt aangedreven door “meerdere elektromotoren”, heeft een batterij met een “hoge energiedichtheid” en sprint “van 0 naar 100 km/u in ongeveer 3 seconden”. En dat is het.


Publicité

Delen