Google helpt je elektrische auto laden

Google helpt je elektrische auto laden

Google gaat eigenaars van elektrische of plug-in hybride auto’s helpen om gemakkelijker een laadpaal te vinden. Het integreert voortaan namelijk elektrische laadpunten in zijn navigatiesysteem Google Maps.

 

Wie maakt tegenwoordig geen gebruik van Google Maps, via zijn computer of smartphone? Vanaf vandaag is het niet langer nodig om heen en weer te klikken tussen een app voor laadpalen en Google Maps om het laadpunt te kunnen vinden dat het dichtst bij jou of je bestemming ligt. Voortaan integreert Google namelijk laadpalen in zijn navigatiesysteem, met inbegrip van Tesla’s Superchargers. De databank moet nog worden aangevuld, maar vandaag staan er al flink wat Belgische laadpalen in het systeem.

Gebruikerscommentaren

Om een laadpaal in de buurt te vinden volstaat het om “EV Charge” in te geven in het zoekveld van Google Maps. Daar krijg je dan een lijst met laadpalen in de buurt van de bestemming waar je heen wil die wordt vermeld onderaan in de lijst met zoekresultaten. Google Maps geeft trouwens niet enkel de locatie op, maar vermeldt ook het vermogen van de laadpaal en het type aansluiting. Op termijn wil Google zelfs ‘live’ kunnen weergeven welke van deze laadpunten vrij zijn, zoals Tesla al doet met zijn Superchargers. Gebruikers zullen bovendien commentaren of extra informatie kunnen toevoegen voor andere gebruikers. Ze zullen het laadpunt zelfs een score kunnen geven, zoals een… restaurant.


Publicité

Delen