Editoriaal

Een ecologische levensstijl was tot voor kort vaak een manier om zich een zeker imago aan te meten of om zich van de massa te onderscheiden. Vandaag staan de zaken er anders voor, want het wordt meer dan ooit duidelijk dat iedereen zich moet bekommeren om het lot van onze planeet, of je nu particulier bent of professional binnen een bedrijf die verantwoordelijk is voor een ganse vloot voertuigen. Het is de zaak van iedereen en men vraagt zich terecht af wat we onze kinderen zullen aandoen, als we doorgaan met de problemen voor ons uit te schuiven. En, we moeten ons ook realiseren dat ons leven er binnen 10 of 20 jaar anders zou kunnen uitzien als we bij de pakken blijven zitten.

Eén van de domeinen waar we weldegelijk het verschil kunnen maken, is onze mobiliteit. We zouden met zijn allen op de fiets kunnen stappen, maar – laat ons wel wezen – de auto zal nog lang de ultieme manier zijn om vrijheid en ons individueel transport te garanderen.

Daarom moeten we onszelf verplichten om zo weinig mogelijk schadelijke uitlaatgassen de lucht in te jagen, en dat begint bij een schone auto! Dit is meteen ook de filosofie achter deze nieuwe website Greencars.be die we vlak na de jaarwisseling hebben gelanceerd.

Het is een vernieuwend platform in België dat helemaal in het teken staat van voertuigen met een duurzame aandrijfmethode zoals elektrische auto’s, hybrids, plug-in hybrids of modellen die in hoofdzaak rijden op aardgas (CNG) of waterstof.

Greencars.be wil vooral een bron van informatie zijn voor consumenten met duidelijke argumenten, eigen meetgegevens en vooral met de vinger aan de pols op vlak van actualiteit. Onze professionele journalisten brengen u dagelijks nieuws uit de sector.

Op onze Belgische markt zijn vandaag 154 duurzame modellen beschikbaar en bezoekers van Greencars.be vinden van elk model een gedetailleerde technische fiche en verschillende foto’s op de website onder het tablad De Merken. Onze journalisten hebben ook al enkele testen gepubliceerd en elke auto waarvan u hier een test zal lezen, namen zij onder handen.

Last but not least hebben we ook nog tal van andere informatieve rubrieken over ecorijden, laadinfrastructuur, fiscaliteit, budget en analyses van de hand van een ervaren fiscaal expert. U vindt ook links naar andere websites van instituten en organisaties die relevant zijn voor een groene automobiliteit.

Onze website eschikt ook over een facebook pagina en over een instagram account. Beide hebben vandaag nog niet zoveel leden, maar de ze groeien gestaag.

Greencars.be wordt gemaakt door autoliefhebbers, maar onze doelgroep is veel breder dan dat. Wat uw achtergrond ook is, sluit aan en geef ons uw mening. Zo kunnen we samen bouwen aan de inhoud en de bekendheid van wat DE referentie op vlak van schone automobiliteit in België zal worden!

Het greencars.be team.