Harley-Davidson: “American Dream” gaat elektrisch in 2019

Harley-Davidson: “American Dream” gaat elektrisch in 2019

We kunnen ons moeilijk een Harley-Davidson voorstellen zonder borrelende uitlaat, maar in 2019 verdwijnt die toch. Dat jaar stelt de legendarische Amerikaanse constructeur zijn eerste elektrische motorfiets voor. En dat is nog maar het begin.

 

De Amerikaanse motorfietsbouwer praat al even over zijn overstap naar elektrische aandrijving, maar had tot op heden nog geen datum gegeven voor deze “grote sprong”. Vandaag vernemen we echter dat de LiveWire, de elektrische motorfiets die in 2014 als concept werd voorgesteld, volgend jaar op de markt komt. Vanaf de herfst van 2019 kunnen klanten die houden van het merk en die de weldaden van een elektrische aandrijving willen genieten een bestelbon tekenen. De technische kenmerken van het model wil Harley echter nog niet prijsgeven.

Lichter

Tegelijk met deze datum onthulde Harley-Davidson nog een paar andere details over zijn elektrische toekomst. Zo vernemen we dat het merk tegen 2022 nog “andere elektrische modellen” wil gaan aanbieden. Volgens de eerste schetsen die het daarvan vrijgeeft, ziet het ernaar uit dat het merk met deze omslag ook voor meer compacte en wendbare modellen gaat om een jonger en/of meer stedelijk publiek aan te kunnen spreken.


Publicité

Delen