Herladen via telefooncentrales steeds concreter in Duitsland

Herladen via telefooncentrales steeds concreter in Duitsland

Een paar maand geleden kondigde de Duitse telecomoperator Deutsche Telekom zijn plannen aan om laadpunten voor elektrische auto’s in te werken in zijn telefooncentrales. Vandaag zijn de eerste laadpunten van 11 kW en zelfs 150 kW ingewijd.

 

In maart van dit jaar schreven we dat Deutsche Telekom een moderniseringsoperatie van zijn telefooncentrales wou aangrijpen om er laadpunten voor elektrische auto’s in op te nemen. Het idee is eenvoudig: door de bestaande infrastructuur te benutten, blijven de installatiekosten van deze nieuwe laadpunten binnen de perken. De operatie is nu ook echt begonnen: de eerste Telekom-laadpunten zijn zopas ingewijd in de steden Bonn en Darmstadt.

11 kW

Bij deze plechtige inhuldiging gaf de operator meer technische details over het onderwerp: de omgebouwde cabines krijgen telkens twee laadpunten met een Type 2- aansluiting, die elk zo’n 11 kW kunnen ontwikkelen. Dat moet volstaan om het equivalent van zo’n 75 kilometer rijbereik binnen te trekken in een uurtje laden.

Zelfs 150 kW

Bovendien bevestigde Deutsche Telekom nog eens dat het binnen de drie jaar ook 500 laadpunten voor snelladen wil opstarten. Die zouden tot 150 kW kunnen ontwikkelen. Dat moet volstaan om het equivalent van 100 kilometer rijbereik te laden op een tiental minuten tijd.


Publicité

Delen