Het elektrische spook “X” van DS is eindelijk onthuld

Het elektrische spook “X” van DS is eindelijk onthuld

PSA’s premium-dochtermerk DS Automobiles nodigt ons uit voor een reis naar de toekomst met zijn concept X E-Tense. Een futuristische en asymmetrische roadster die de “luxueuze en sportieve” auto van 2035 moet verbeelden.

DS begon de promotiecampagne rond zijn concept X E-Tense op de socialenetwerksites met een paar detailbeelden. Vandaag publiceert het eindelijk alle informatie: het is een elektrische ‘barchetta’ met twee zitplaatsen en asymmetrisch ontwerp geworden. Aan de ene kant zit de bestuurder in de open lucht en wordt hij enkel beschermd door een windscherm. Rechts verblijven tot twee passagiers beschut onder een hard dak. De auto heeft een persoonlijke assistent, IRIS, die zich als een hologram vertoont en die de verschillende functies van de auto aanstuurt en tegelijk “verbonden blijft met de buitenwereld”.

1.360 pk

Op technisch vlak heeft deze dromerige visie op de auto van 2035 twee elektromotoren in de voorwielen, die 400 kW (540 pk) ontwikkelen. Dat geeft hem ongetwijfeld al ‘voldoende’ prestaties voor dagelijkse verplaatsingen. Maar de conceptcar kan zijn vermogen via een specifieke rijmodus ook opvoeren tot… 1.000 kW, of 1.360 pk, voor gebruik op circuit. Afspraak over 17 jaar om deze visie te confronteren met de werkelijkheid van dat moment. Al zou dat op een lichte teleurstelling kunnen uitdraaien…

There are no photos with those IDs or post 7326 does not have any attached images!


Publicité

Delen