Het ziet er goed uit voor Volkswagens elektrische heuvelklimmer

Het ziet er goed uit voor Volkswagens elektrische heuvelklimmer

Het aftellen is begonnen: op 24 juni mag Volkswagen de slagkracht gaan bewijzen van zijn elektrische technologie in de beroemde heuvelklimrace Pikes Peak. En uit de eerste tests blijkt dat het een heuse recordjacht wordt.

Het is niet zomaar dat Volkswagen een record wil proberen verbreken met een elektrische wagen tijdens een zeer populaire race in de Verenigde Staten. Het merk wil volop van het evenement profiteren om zijn nieuwe, zuiver elektrische modelfamilie onder de aandacht te brengen. En uiteraard ook om zijn imago in de VS op te poetsen na het Dieselgate-schandaal. Maar goed, wat de beweegredenen ook zijn, de beslissing van de VW-groep om met zijn “elektrische raket” I.D. R zijn pijlen te richten op de beroemdste heuvelklimrace ter wereld zal ongetwijfeld spectaculair beeldmateriaal opleveren.

0 naar 100 km/u in 2,2 seconden!

We kunnen ons trouwens al aan een paar eerste plaatjes vergapen, want het team heeft een filmpje gepubliceerd van de eerste testsessies op de lastige, stoffige weg die zich naar boven slingert richting de legendarische bergpiek in Colorado. Die beklimming zal in totale stilte (of toch bijna…) gebeuren, maar daarom niet minder indrukwekkend zijn. De auto heeft namelijk liefst 500 kW of 680 pk ter beschikking en weegt minder dan 1.100 kilo, bestuurder Romain Dumas inbegrepen. Die kenmerken laten de I.D. R van 0 naar 100 km/u sprinten in nauwelijks 2,2 seconden.


Publicité

Delen