Hispano Suiza keert terug als elektrisch merk

Hispano Suiza keert terug als elektrisch merk

Hispano Suiza was een zeer prestigieus automerk aan het begin van de twintigste eeuw, voor het na de tweede wereldoorlog in de vergetelheid geraakte. Vandaag probeert de constructeur het nog eens. Afspraak op het salon van Genève om zijn toekomstige zuiver elektrische conceptcar te ontdekken.

 

Na meerdere mislukte pogingen – de laatste stamt uit 2010 met een van de Audi R8 afgeleid model – probeert het merk Hispano Suiza nog eens uit zijn assen te herrijzen tijdens het komende salon van Genève, in maart 2019. Deze keer wil het merk voor zijn wedergeboorte gebruik maken van de opkomende elektrische golf.

119 jaar na datum

Volgens Miguel Suqué Mateu, de achterkleinzoon van de Spaanse oprichter en de huidige president van het merk, betekent de komst van een elektrisch model naar de catalogus van Hispano Suiza een soort terugkeer naar de bron. “Toen Hispano Suiza in 1900 begon, bouwde het bedrijf de eerste elektrische auto ter wereld. Het prototype werd echter nooit op industriële schaal in productie genomen. In maart 2019, 119 jaar later, zal Hispano Suiza zijn eerste EV voorstellen. Die moet flitsende prestaties bieden en zal worden gebouwd in Barcelona, zodat de droom van mijn overgrootvader werkelijkheid wordt”.


Publicité

Delen