HK GT : met range extender op maat!

HK GT : met range extender op maat!

Hybrid Kinetic Group, een constructeur uit Hongkong heeft een bijzonder gelijnde Concept GT getoond. Vooral de technologie onder het koetswerk (van de hand van Pininfarina) ziet er erg beloftevol uit.

De nog jonge firma Hybrid Kinetic Group, afgekort HK, is gebaseerd in Hongkong en laat zijn tanden zien. In Genève was al de vier conceptwagen te zien sinds het bedrijf een samenwerking met koetswerkbouwer Pininfarina opstartte in 2017! Na de H600 berline en de twee SUV-modellen (K 550 met 5 zitjes en de K750 met 7 zitplaatsen) zien we nu een erg extreem gelijnde berline die bijna 5 meter lang is. Qua design vallen vooral de bijzondere vleugeldeuren op.

1.088 pk

Bij Greencars hebben we andermaal vooral oog voor wat er onder het bijzondere koetswerk zit. Het gaat om vier elektromotoren met een vermogen van 800 kW. Dat is iets meer dan 1000 pk! (1.088 pk om precies te zijn). Dit voorspelt veel goeds voor explosieve prestaties, want de oefening van 0 tot 100 km/u lukt in minder dan 3 seconden (2,7 s). Gezien de proporties van de wagen, is dit vrij indrukwekkend. De wagen beschikt eveneens over een een versnellingsbak met twee verhoudingen om een topsnelheid te realiseren die bij zijn zijn “GT”- status past: 350 km/u!

Kleine batterij

Maar in tegenstelling tot de andere elektrische conceptwagens in dit segment, beschikt hij niet over een gigantische batterij. Integendeel, de HK GT slaat slechts… 38 kWh energie op. Dat is nog minder dan een Renault Zoe! De constructeur geeft aan dat het rijbereik maximum 160 km bedraagt. De Hybrid Kinetic Group werkt echter aan de ontwikkeling van range extenders. Dat zijn aggregaten die elektriciteit leveren om de actieradius te vergroten. HK specificeert dat er drie versies beschikbaar zijn voor deze GT-concept: een conventionele verbrandingsmotor, een waterstofbrandstofcel (zoals in de sportieve H2-Speed) of een microturbine (zoals de sportieveling van Techrules). Het rijbereik zou dan meer dan 1000 km bedragen.

There are no photos with those IDs or post 6781 does not have any attached images!

 


Publicité

Delen