Honda CR-V: klaar voor nieuwe hybride carrière

Honda CR-V: klaar voor nieuwe hybride carrière

Nadat Honda had bevestigd dat zijn SUV CR-V ook in Europa een hybride aandrijflijn zou krijgen, onthult de constructeur nu meer technische details. De hybride CR-V krijgt 3 motoren, samen goed voor 184 pk en een gehomologeerde CO2-uitstoot van 120 g/km.

 

Honda had het eerder al bevestigd: de vijfde generatie van zijn SUV CR-V schrapt de dieselmotor van zijn voorganger en geeft voortaan de voorkeur aan een nieuwe hybride versie. Net voor de marktintroductie van deze nieuwe variant geeft Honda nu meer technische informatie prijs ter gelegenheid van het autosalon van Parijs. De hybride CR-V wordt aangedreven door 3 motoren (een 2.0-benzine en twee elektromotoren) die samen goed zijn voor 184 pk en 315 Nm.

Vanaf 120 g/km

De CR-V Hybrid is er naar keuze met twee- of vierwielaandrijving. Volgens Honda’s eerste cijfers zou de voorwieltrekker een gehomologeerde CO2-uitstoot halen van 120 g/km en een normverbruik van 5,3 l/100 km (NEDC 2.0). De vierwieltrekker van zijn kant strandt op 126 g/km en 5,5 l/100 km. Prijzen voor de Belgische markt zijn echter nog niet bekend.


Publicité

Delen