Honda CR-V komt terug als hybrid

Honda CR-V  komt terug als hybrid

Honda onthult de vijfde generatie van de CR-V. Het gaat om een SUV die ook beschikbaar is met 7 zitplaatsen. Markant detail, de dieselmotor ruimt plaats voor een nieuwe hybride aandrijving.

De vijfde generatie van Honda’s grote SUV, de CR-V, krijgt iets grotere afmetingen en is voortaan beschikbaar in een 7-zits versie zodat hij met de Peugeot 5008 en Skoda Kodiaq kan concurreren. Tegelijkertijd belooft Honda ook een grotere koffer. Maar wat ons bij Greencars het meest interesseert, is de komst van een nieuwe hybride versie. Dit is de terugkeer van hybride aandrijving voor Honda in Europa, want eerder verdwenen de vorige Jazz hybrid en Insight uit de catalogus.

Voor 2019

De CR-V hybride combineert een 2-liter 4-cilinder i-VTEC die volgens het atkinson-principe draait met twee elektromotoren. De technologie wordt Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) gedoopt. De definitieve technische specificaties voor deze i-MMD-versie zullen pas later worden vrijgegeven. Want als de vijfde generatie CR-V volgend najaar in Europa op de markt komt, zal hij zijn carrière starten met een benzineversie: de nieuwe 1.5 l VTEC turbo. De hybride versie, die de dieselversie vervangt, volgt in 2019 later. Tot slot kunnen zowel de benzineversie als de hybrid rekenen op Honda’s nieuwste vierwielaandrijving.


Publicité

Delen