Honda en GM breiden samenwerking uit naar batterijproductie

Honda en GM breiden samenwerking uit naar batterijproductie

Het Japanse Honda en de Amerikaanse reus General Motors werken al samen op het vlak van brandstofcellen. De twee merken willen nu ook de handen in elkaar slaan voor lithium-ionbatterijen.

In 2013 tekenden Honda en General Motors een samenwerkingsakkoord voor de ontwikkeling van voertuigen uitgerust met een brandstofcel. Tegen het begin van het volgende decennium zouden we de toekomstige waterstofauto’s op de markt zien verschijnen die de twee groepen samen hebben bedacht, en die vooral terug kunnen vallen op de ervaring die Honda heeft opgedaan met zijn in kleine reeks gebouwde FXC Clarity. De samenwerking lijkt bij beide constructeurs in de smaak te vallen, want Honda en GM melden nu dat ze die willen uitbreiden naar het domein van de batterijen voor elektrische auto’s.

Noord-Amerika

In een gezamenlijk persbericht vertellen de autoreuzen dat de nieuwe samenwerking zal leiden tot “batterijen van een nieuwe generatie, met een hogere energiedichtheid, een kleiner formaat en het vermogen om sneller te laden voor toekomstige producten van beide bedrijven”. Verder vernemen we uit het bericht dat deze nieuwe batterijen vooral zijn bedoeld voor de Noord-Amerikaanse markt (maar niet enkel daarvoor) en dat ze zullen worden uitgewerkt op basis van technologie ontwikkeld door General Motors. Daarmee kan Honda sneller zijn achterstand op het vlak van elektrische aandrijving inhalen dankzij de ervaring van zijn partner op dit vlak.


Publicité

Delen