Honda geeft blik op zijn ‘nostalgische’ elektrische stadsauto

Honda geeft blik op zijn ‘nostalgische’ elektrische stadsauto

Honda brengt eind dit jaar een elektrische stadsauto op de markt. Het toekomstige kleintje met nostalgisch design wordt op het salon van Genève aangekondigd met een conceptcar die “heel dicht bij de productieversie” staat.

 

De voorbije maanden zijn in de wereld van de elektrische auto bijna uitsluitend modellen gelanceerd voor het ‘hogere gamma’. Met uitzondering van de Koreaanse neven Hyundai Kona EV en Kia e-Niro dragen bijna al die nieuwe modellen een premiumlogo op de neus (met de bijhorende hoge prijskaartjes). Maar binnenkort komt er verandering in die situatie. Heel wat massaconstructeurs werken namelijk aan ‘betaalbare’ elektrische modellen. Dat geldt ook voor Honda, dat op het salon van Frankfurt in 2017 al met de mooie conceptcar Urban EV had aangekondigd dat het in 2020 een elektrische stadsauto op de markt zou brengen.

Nostalgische look

Vandaag bevestigt Honda zijn voornemen en laat het tegelijk weten dat het in maart met een nieuwe conceptcar naar het salon van Genève komt, die dichter bij serieproductie staat en die dus deze toekomstige compacte elektrische auto aankondigt. De technische details kennen we nog niet. Maar op basis van deze eerste schets kunnen we al wel met vreugde vaststellen dat de ‘vrolijke’ uitstraling van de conceptcar uit 2017, die knipoogde naar Honda’s stadsauto’s van weleer, behouden is gebleven. Bovendien bevestigt Honda dat de productieversie tegen het eind van dit jaar 2019 op de markt komt.


Publicité

Delen