I-Pace : Jaguar start met elektrisch offensief !

I-Pace : Jaguar start met elektrisch offensief !

De Jaguar I-Pace werd voor het eerst als concept getoond in 2016. Deze eerste elektrische SUV van Jaguar is eindelijk onthuld in zijn definitieve vorm. Hij komt – gemeten volgens de WLTP-norm – precies 480 km ver, de instapprijs bedraagt 80.000 euro.

Het wachten is voorbij: ziehier het eerste 100% elektrische model van huize Jaguar. Goed nieuws voor klanten die zijn gezwicht voor de charme van het I-Pace concept, het definitieve gelijknamige model staat qua design zeer dicht bij de conceptversie. Esthetisch onderscheidt de I-Pace zich door de lage motorkap en de schuin gemonteerde achterruit. Hij haalt een luchtweerstand van 0,29 door het gestuurde radiatorrooster. Binnenin biedt deze SUV een riant plaats aan 5 inzittenden en de koffer slikt 656 liter. De twee motoren, één op elke as, en de batterij die in de vloer werd gemonteerd verschaffen de I-Pace ideale gewichtsverdeling (50/50) en een laag zwaartepunt. Volgens Jaguar ligt het zwaartepunt zelfs 13 cm lager dan de F-Pace, de vergelijkbare SUV met verbrandingsmotor.

Bijna 700 Nm

De twee elektromotoren leveren een systeemvermogen van 400 pk en bijna 700 Nm aan trekkracht (696 Nm). Ze bieden niet alleen vierwielaandrijving zonder mechanische koppeling tussen beide assen, maar leveren ook explosieve prestaties. De oefening van 0 tot 100 km/u lukt in amper 4,5 s. Net als de nieuwe generatie Nissan Leaf zal je met de Jaguar I-Pace met één pedaal kunnen rijden. Door de “intense” modus met regeneratieve remfunctie te kiezen (waarbij een vertraging van 0,4 G mogelijk is), kan je de auto in de meeste situaties stoppen door gewoon je voet van het gaspedaal te halen.

480 km

De lithium-ion batterij met een capaciteit van 90 kWh stelt het I-Pace zorgt voor een theoretisch rijbereik (volgens WLTP-cyclus) van 480 km. Deze meetmethode staat dichter bij de realiteit dan de vorige NEDC (waarmee het theoretisch bereik volgens Jaguar boven de 500 km zou uitkomen). In die zin geloven we dat we in de praktijk 350 km tot 400 km ver zullen komen met één batterijlading. Met een snellader van 100 kW kan men in 15 minuten 100 km bijladen of men kan er de batterij voor 80% bijladen in drie kwartier. Wie thuis laadt via een wallbox van 7 kW heeft tien uur nodig voor een volledige lading.

€ 78.990

Jaguar heeft alle specificaties van de I-Pace bekend gemaakt en opent officieel het orderboekje. In België is de I-Pace te koop vanaf 78.990 euro voor de S-basisversie. Er is ook de SE- (87.080 euro) en de HSE-versie (93.140 euro), die met extra uitrusting worden bedacht. Bij de lancering biedt Jaguar ook een “First Edition” voorzien van alle snufjes. Voor die versie stijgt het prijskaartje tot €103.440. De accu geniet een garantie van 8 jaar/160.000 km en moet gedurende die tijd minstens 70% van de oorspronkelijke capaciteit leveren.

There are no photos with those IDs or post 6776 does not have any attached images!
Publicité

Delen