In welke landen geraak je het verst met 50 euro brandstofbudget?

In welke landen geraak je het verst met 50 euro brandstofbudget?

De aankoop van een zuinige auto is vaak niet enkel een kwestie van ecologische maar ook van economische redenen. Maar niet overal in de wereld heeft dat dezelfde impact. Zo leren we uit deze studie hoe ver je geraakt met 50 euro benzine in allerlei landen van de hele wereld. Europese landen – dus ook België – komen er behoorlijk slecht van af.

 

De Britse verzekeraar Veygo heeft een vrij interessante studie gepubliceerd op zijn website. De maatschappij onderzocht in welke landen van de wereld je het verst geraakt met het equivalent van 50 euro aan benzine. Of met andere woorden: hoeveel benzine kun je kopen voor 50 euro? Het verschil tussen het goedkoopste en het duurste land is vrij schokkend: in Iran koop je met 50 euro 212,59 liter benzine, in Hong-Kong slechts 27,73 liter.

441 tot 3.386 kilometer

Voor een traditionele compacte berline zoals de Ford Fiesta die voor deze studie werd gebruikt, krijg je daardoor sterk uiteenlopende rijbereikcijfers per land. Met 50 euro geraakt je volgens Veygo afhankelijk van het land 441 tot 3.386 kilometer ver.

En België?

Zoals de meeste Europese landen hangt België ergens onderaan het wereldwijde klassement. Met 50 euro kan je bij ons 34,34 liter benzine kopen, wat in de Fiesta volstaat voor een trip van 550 kilometer. De landen waar je met dat bedrag de meeste benzine kan kopen (en waar men dus het minst geneigd zal zijn om een zuinige auto te kopen) zijn Iran, Nigeria, Egypte, Saoedi-Arabië en Maleisië.

Ontdek het volledige klassement op de website van Veygo.


Publicité

Delen