Infiniti QX Inspiration: ‘gezellige’ elektrische SUV

Infiniti QX Inspiration: ‘gezellige’ elektrische SUV

Infiniti had het beloofd: op zijn stand op het komende autosalon van Detroit zal een concept van een elektrische SUV staan blinken. Hij heet QX Inspiration en volgt het Japanse principe van “omotenashi”.

 

In december vorig jaar bevestigde Infiniti zijn intentie om een concept voor een elektrische SUV te onthullen op het salon van Detroit. Hoewel we nog even moeten wachten op de technische details, krijgen we vandaag toch al een meer precies beeld van het prototype dankzij deze eerste officiële foto. We weten bovendien dat het model een volledig nieuw platform zal inwijden dat is ontwikkeld voor elektrische aandrijving.

Ontvangst op zijn Japans

Dit nieuwe elektrische platform maakt het mogelijk om “een ruim interieur te scheppen dat terecht salon mag worden genoemd”, zo vertelt Infiniti. In het geval van de concept QX Inspiration is de binnenruimte handgemaakt volgens traditionele methodes en aangekleed met materialen geïnspireerd door “Japanse subtiliteit en sensualiteit”. Infiniti meldt dat het interieur voldoet aan de principes van het Japanse begrip “omotenashi”. Dat betekent dat het “een gezellige omgeving vormt die de bestuurder ondersteunt en de passagiers in contact brengt met de hen omringende wereld”.

Afspraak op 14 januari, bij de wereldpremière van deze conceptcar op het salon van Detroit, voor meer details.


Publicité

Delen