Jaguar bevestigt elektrische E-Type

Jaguar bevestigt elektrische E-Type

Jaguar heeft zijn Classic-afdeling officieel groen licht gegeven om zijn legendarische E-Type aan te gaan bieden in een elektrisch omgebouwde versie. Geïnteresseerde klanten mogen zich aandienen.

 

Wie herinnert zich nog de knappe en compleet fluisterstille Jaguar E-Type waarmee Prins Harry zijn bruid, de Amerikaanse actrice Meghan Markle, naar het altaar reed? Het ging om een prototype dat voor het eerst was voorgesteld op het Jaguar Land Rover Tech Fest in 2017, maar dat echter veel meer media-aandacht kreeg na het prinselijke huwelijk. Gezien het succes dat het prototype sindsdien te beurt viel heeft Jaguar beslist om zijn departement “Classic” officieel te vragen om deze elektrische E-Type klaar te stomen om aan klanten te kunnen aanbieden.

Omkeerbare ombouw

Jaguar Classic biedt binnenkort dus elektrisch omgebouwde E-Types aan. De transformatie gebeurt in de hallen in Coventry. Klanten die al een traditionele E-Type met verbrandingsmotor hebben, kunnen aan het departement vragen om hun eigen auto te verbouwen, maar ook zonder eigen donorauto kan Classic je helpen. Jaguar belooft dat de ombouw “volledig omkeerbaar” is zodat de “authentieke aard van de donorauto behouden blijft”. Dat zou puristen die in dit soort kruising van klassieke en moderne techniek heiligschennis zien (een beetje) moeten geruststellen.

2020

De technische details en definitieve prijs van deze elektrische E-Type zijn nog niet gekend. Maar Jaguar Classic vraagt dat geïnteresseerde klanten nu toch al contact opnemen. De leveringen van de eerste ‘bekeerde’ E-Types zou in de zomer van 2020 volgen.


Publicité

Delen