Jaguar I-Pace: 5 EuroNCAP-sterren

Jaguar I-Pace: 5 EuroNCAP-sterren

In de jongste reeks modellen die door de onafhankelijke controle-instantie EuroNCAP zijn getest vinden we de eerste elektrische auto van Jaguar, de I-Pace. Die kreeg de maximumscore van vijf sterren, wat volgens EuroNCAP zelf bemoedigend is voor de toekomst.

 

In de lijst met 9 modellen waarvan organisatie EuroNCAP eind dit jaar de veiligheid onderzocht staat onder meer de Jaguar I-Pace, het eerste elektrische model van de groep Jaguar Land Rover. Die kreeg meteen de maximumscore van vijf sterren. Michiel Van Ratingen, algemeen secretaris van EuroNCAP, toont zich verheugd over dit resultaat: “Dit toont aan dat de auto van de toekomst niet alleen milieuvriendelijk is maar ook een hoog veiligheidsniveau haalt”.

73 tot 91 procent

Als we de score in detail bekijken, dan zien we dat de I-Pace 81 procent heeft verdiend met zijn elektronische rijhulpsystemen en voor de bescherming van kinderen aan boord. Hij haalt zelfs 91 procent voor de bescherming van volwassenen. EuroNCAP gaf de I-Pace verder 73 procent voor zijn voetgangervriendelijkheid. Kijk het gedetailleerde rapport gerust na op de website van EuroNCAP.


Publicité

Delen