Jaguar Land Rover pompt 15 miljard in elektrificatie

Jaguar Land Rover pompt 15 miljard in elektrificatie

Hoewel de groep Jaguar Land Rover langzaamaan geëlektrificeerde modellen begint aan te bieden, blijft hij nog zeer afhankelijk van dieselmotoren. JLR beseft dat dit een probleem wordt in de toekomst en wil daarom het kolossale bedrag van 15 miljard euro investeren om de elektrische overstap te versnellen.

De voorbije maanden zagen we bij Land Rover een plug-in hybride versie opduiken van de Range Rover en de Range Rover Sport, en bij Jaguar een zuiver elektrische SUV opduiken, de I-Pace. Dat is mooi voor het imago, maar in werkelijkheid blijft de groep Jaguar Land Rover nog sterk afhankelijk van zijn dieselmotoren in pure verkoopcijfers. Of toch in Europa, waar deze brandstof, die steeds meer uit de gratie valt, goed is voor bijna de volledige omzet van JLR.

Nog grotere investeringen

Volgens Automotive News zou JLR, dat sinds de overname door Tata in Indische handen is, daarom aan investeerders een plan hebben voorgesteld om het nochtans niet kinderachtige budget voor de elektrificatie van zijn gamma fors te vergroten. De groep zou van 12,1 naar 15,3 miljard euro willen gaan in de komende 3 jaar. Dat bedrag zou JLR moeten helpen om onder meer zijn doelstelling te behalen om vanaf 2020 van al zijn modellen minstens één geëlektrificeerde versie te hebben, of dat nu een plug-in hybride of een zuiver elektrische variant is.


Publicité

Delen