Jaguar Vector V20E: snelste elektrische boot ter wereld

Jaguar Vector V20E: snelste elektrische boot ter wereld

Jaguar heeft zijn elektrisch offensief afgetrapt met de SUV I-Pace, en alle middelen zijn goed om daar de aandacht op te vestigen. Zoals door bijvoorbeeld het wereldsnelheidsrecord voor elektrische boten te veroveren.

Voor wie he zich zou afvragen: het snelheidsrecord op water met een elektrisch vaartuig ligt sinds 2008 op 123,59 km/u. Jaguar heeft dat record onlangs echter samen met het bedrijf Vector verpulverd. Hun Vector V20E haalde namelijk liefst 142,60 km/u. Het gaat om een gemiddelde snelheid, berekend in twee richtingen, over een afstand van een kilometer.

Techniek uit Formula E

Om dat resultaat te halen kon de elektrische boot rekenen op de expertise van de Jaguar-ingenieurs die betrokken zijn bij de Formula E-racewagens. “Jaguar heeft een leidende positie in de elektrische technologie en wil de racerij ten dienste stellen van de innovatie, zowel op het circuit als op water. Met dank aan heel het team en aan onze technische partner Williams Advanced Engineering om de technologie uit onze Formula E-wagen van Panasonic Jaguar Racing met succes over te planten in een elektrisch vaartuig,” zo zei Mark Cameron, Marketingdirecteur bij Jaguar Land Rover.


Publicité

Delen