Kalasjnikov: elektrische auto in nostalgisch kleedje

Kalasjnikov: elektrische auto in nostalgisch kleedje

Na dat de Russische defensiereus Kalasjnikov een elektrische motorfiets en vierwieler heeft voorgesteld, onthult het nu een concept voor een elektrische auto met een wel heel nostalgisch kleedje…

 

Een paar dagen geleden konden we uitpakken met de plannen van de Russische defensiereus Kalasjnikov om zich op zijn minst gedeeltelijk te bekeren tot elektromobiliteit. Op de in de buurt van Moskou georganiseerde Defensie- en Legerbeurs 2018 trok Kalasjnikov het doek van zijn elektrische motorfiets voor civiel gebruik. En het had ook een elektrische vierwieler meegebracht. Maar vandaag licht de industriële reus het doek van een andere “verrassing”: een concept van een elektrische auto.

Seventies?

Veel concrete informatie hebben we nog niet over het project. Het is echter al wel duidelijk dat de conceptcar met de naam CV-1 is geïnspireerd op klassieke Sovjet-auto’s uit de jaren 1970. Bovendien noemt Kalasjnikov de auto een “elektrische supercar”. En daar houdt het niet op, want de merkverantwoordelijken verklaarden zelfs aan het officiële Russische persagentschap RIA dat ze met de elektrische technologie die ze nu ontwikkelen gerust kunnen rivaliseren met wereldwijde spelers zoals Tesla.


Publicité

Delen