Kia lanceert zijn “48-voltoffensief” met de Sportage

Kia lanceert zijn “48-voltoffensief” met de Sportage

Ook Kia maakt vandaag zijn intenties bekend om een mild hybride oplossing onder een spanning van 48 volt te integreren in heel zijn gamma. De in oktober verwachte facelift voor de Sportage mag er als eerste mee uitpakken.

Parallel met de ontplooiing van zijn gamma van hybride, plug-in hybride, elektrische en waterstofaangedreven auto’s wil Kia ook milde hybrides gaan aanbieden. Deze lichte vorm van hybridisering, die EcoDynamics+ is gedoopt, wordt eerst toegepast op een dieselmotor, maar Kia verduidelijkt dat ze ook in benzinemotoren zal worden ingebouwd. En het systeem is compatibel met manuele of automatische versnellingsbakken en met een aandrijving op de voor- of de achterwielen of in vierwielaandrijvers.

0,46 kWh

De technologie van Kia bestaat uit een lithium-ionbatterij van 0,46 kWh onder een spanning van 48 volt die onder de koffervloer is geplaatst. Die is gekoppeld aan een alternator-starter die tijdens het optrekken via een tandriem tot 10 kW (zo’n 14 pk) aan extra ondersteuning kan geven aan de verbrandingsmotor. Omgekeerd kan de module als een generator werken en bewegingsenergie efficiënter recupereren tijdens het vertragen. Dankzij dit lichte systeem belooft Kia een “zo goedkoop mogelijke” oplossing die de CO2-uitstoot met 4 procent drukt op de nieuwe homologatiecyclus WLTP (7 procent onder de oude NEDC).

Sportage en dan Ceed

Na de facelift van de Sportage, die deze technologie tegen eind 2018 mag inwijden, zal in 2019 ook de nieuwe generatie van de Ceed gebruik mogen maken van deze EcoDynamics+-technologie.

 


Publicité

Delen