Kia Niro: elektrische versie beschikbaar in januari

Kia Niro: elektrische versie beschikbaar in januari

Kia heeft meer details prijsgegeven over de toekomstige, zuiver elektrische versie van zijn cross-over Niro. Ook in Europa krijgt die de batterij van 64 kWh, goed voor een rijbereik van meer dan 450 kilometer. Bij ons komt hij in januari 2019 op de markt.

Een paar weken geleden onthulde Kia de eerste beelden van de elektrische afgeleide van zijn cross-over Niro. Onlangs stond het merk ook op het salon van Busan in Zuid-Korea, waar het wat meer vertelde over het model. Zo maakten we er kennis met zijn dashboard, dat zich onderscheidt door het verdwijnen van de traditionele schakelpook van de (plug-in) hybride versies. Die is vervangen door een draaiknop. Verder vertelt Kia dat het een blauwe afwerking heeft toegevoegd aan het dashboard en dat in het infotainmentsysteem een aantal functies zijn toegevoegd die specifiek zijn voor de elektromobiliteit.

Grote batterij

In Europa zal de Niro EV worden aangeboden met het lithium-polymeer-accupakket van 64 kWh waarmee de Koreaanse versie is geïntroduceerd. Dat zou hem een rijbereik geven van meer dan 450 kilometer. Via een snellader van 100 kW kan de auto bovendien 80 procent van zijn rijbereik recupereren in 54 minuten. De ‘kleine’ lithium-polymeerbatterij van 39,2 kWh zou ook bij ons verkrijgbaar zijn (met in dat geval een rijbereik van ongeveer 300 kilometer). Voor de aandrijving spreekt Kia van een elektromotor met een vermogen van 204 pk en een koppel van 395 Nm, wat moet volstaan om de 100 km/u-grens na 7,8 seconden te doorbreken.


Publicité

Delen