Kia Niro’s elektrische versie is klaar

Kia Niro’s elektrische versie is klaar

Kia’s cross-over Niro is geboren als een exclusief hybride auto. Hij kwam er eerst als klassieke hybride en kreeg daarna een plug-inversie. Maar daarmee is het nog niet gedaan, want vandaag stellen de Koreanen een zuiver elektrische variant voor.

Kia heeft op zijn thuismarkt Korea de definitieve versie onthuld van zijn elektrische cross-over Niro. Uiterlijk valt in de eerste plaats op dat het nieuwe radiatorrooster volledig gesloten is, waardoor het meer gestroomlijnd is, en dat een paar blauwe accenten zijn aangebracht. Het model komt zeer binnenkort op de markt in Korea, maar aan deze kant van de wereld zullen we nog even moeten wachten voor we een bestelbon zullen kunnen tekenen. Kia verduidelijkt dat de commerciële carrière van de Europese Niro EV officieel in oktober van start gaat op het salon van Parijs.

Tot 450 kilometer

Net zoals zijn neef met Hyundai-logo, de Kona EV, laat de Kia Niro EV zijn toekomstige eigenaars de keuze tussen twee batterijpacks. Er is een ‘klassieke’ versie van 39,2 kWh die op de nieuwe WLTP-verbruikscyclus een rijbereik van net iets meer dan 300 kilometer biedt. Voor klanten die echter een groter bereik wensen tussen twee laadbeurten is er ook een batterij die 64 kWh kan opslaan. In dat geval zegt Kia dat de Niro EV op de WLTP-cyclus meer dan 450 kilometer ver geraakt.


Publicité

Delen