Klassieke Mini gaat elektrisch

Klassieke Mini gaat elektrisch

BMW verraste op het salon van New York met deze klassieke Mini Cooper… met elektrische aandrijving. Het was de manier van BMW om eraan te herinneren dat ook Mini vanaf volgend jaar met een elektrisch model komt.

Laat ons beginnen met slecht nieuws voor wie dit huwelijk van een klassiek koetswerk met een moderne aandrijflijn wel kan smaken, want BMW benadrukt dat het bij één exemplaar blijft voor deze elektrische Mini Cooper. De toekomstige zuiver elektrische Mini wordt dus niet in het koetswerk van een oldtimer gepropt, maar wel in dat van de huidige driedeurs Hatch. Spijtig, want BMW geeft zelf aan dat de onmiddellijke respons van de elektromotor perfect past bij het “kartgevoel” van de oorspronkelijke Mini Cooper. En dat hadden we eerlijk gezegd zelf wel eens willen ondervinden.

60 elektrische kaarsjes

Met deze knipoog van BMW op het salon van New York wil het merk er gewoon op wijzen dat Mini tegen 2019 werkt aan een zuiver elektrisch productiemodel, op de zestigste verjaardag van de eerste generatie van dit Britse stadswagentje. De productieversie kan grotendeels terugvallen op de ervaring die het merk heeft opgedaan met de 600 exemplaren van de Mini van de vorige generatie, waar het vanaf 2008 mee heeft geëxperimenteerd.

 


Publicité

Delen