Luxe in een limousine-SUV door Maybach

Luxe in een limousine-SUV door Maybach

Over een paar dagen stelt Mercedes’ luxemerk Maybach een conceptcar voor op het salon van Peking. Dat wordt een zuiver elektrische SUV met een origineel limousine-profiel.

Een lek op het internet dat zou voortkomen uit een aantal Chinese media toont ons iets te vroeg de conceptcar die Mercedes heeft voorbereid voor het salon van Peking. Luxedochtermerk Mercedes-Maybach had eerder al via Facebook laten weten dat het een model zou onthullen dat het “toppunt van luxe” zou aanbieden tijdens het nakende Chinese autosalon. Verrassend genoeg heeft de conceptcar het profiel van een sterk verhoogde limousine. Een soort drievolume-SUV met een minder klassieke uitstraling dan een Bentley Bentayga of Rolls-Royce Cullinan, die zijn gedoodverfde rivalen zouden worden.

4 elektromotoren

Volgens de informatie die samen met deze eerste foto’s is uitgelekt zou de conceptcar van Mercedes-Maybach een zuiver elektrische aandrijving krijgen. Zijn 4 elektromotoren zouden in totaal 750 pk ontwikkelen en de in de bodem geïnstalleerde batterij van 80 kWh zou goed zijn voor een theoretisch rijbereik van 500 kilometer. Die informatie wordt over een paar dagen officieel bevestigd wanneer het prototype officieel wordt onthuld.


Publicité

Delen