Lynk & Co 02: hybride Chinese cross-over voor Europa

Lynk & Co 02: hybride Chinese cross-over voor Europa

Volvo’s zustermerk Lynk & Co heeft zopas zijn intenties aangekondigd om zijn modellen voor Europa te gaan bouwen in de Belgische Volvo-fabriek in Gent. Het heeft daarbij meteen een nieuw model voorgesteld: de 02, een hybride cross-over die eind 2019 in de showrooms staat.

Een paar uur nadat Lynk & Co bevestigde dat het zijn Europese modellen gaat bouwen in de Gentse fabriek van Volvo, zijn zustermerk binnen de Chinese Geely-groep, heeft het de lijnen onthuld van een nieuwe compacte cross-over, de 02. Dat is een soort kleine broer van de SUV 01 die het merk vandaag al in China aanbiedt.

Eerst hybride

Technisch gezien staat het model op het recente compacte modulaire platform CMA van Volvo dat zopas is ingewijd door de XC40. Lynk & Co wil in Europa aanvankelijk enkel hybride versies aanbieden van zijn modellen. Ga er dus maar van uit dat de 02 bij ons op de markt zal komen met de plug-in hybride aandrijflijn op basis van een nieuwe 1.5-benzinedriecilinder die Volvo voor zijn XC40 heeft ontwikkeld.

Onlineverkoop

Lynk & Co heeft zijn nieuwe model onthuld in Amsterdam, waar het eind 2019 ook zijn eerste Europese verkooppunt zal openen. Later zijn Barcelona, Berlijn en Londen maar ook Brussel aan de beurt. Het Chinese merk wil echter vooral een online-verkoopdienst ontwikkelen waar je “all-in”-formules bestelt zoals in de gsm-wereld. Lynk & Co wil zich bovendien profileren als een pionier in de wereld van de geconnecteerde diensten zoals autodelen.


Publicité

Delen