Maak kennis met Kia’s eerste dieselhybride SUV

Maak kennis met Kia’s eerste dieselhybride SUV

Kia liet recent weten dat het zijn bestverkochte model, de SUV Sportage, als eerste wil laten uitpakken met zijn nieuwe dieselhybride aandrijflijn. Vandaag krijgen we de eerste officiële foto’s.

Een dag of tien geleden kondigde Kia aan dat het een milde hybridisering met een spanning van 48 V wil veralgemenen in zijn hele gamma, te beginnen bij zijn populaire SUV Sportage. Vandaag publiceert de constructeur de eerste beelden van de gefacelifte Sportage die deze aandrijflijn mag inwijden. Je moet echter al een geoefend oog hebben om de uiterlijke aanpassingen aan deze ‘nieuwe’ generatie te herkennen. Het meest opvallend is de hertekende indeling van de koplampblokken en het verdwijnen van de chroomstrip op de kofferklep.

– 4 procent CO2/km

Op technisch vlak is het model echter wat meer ingrijpend gewijzigd. Eerst wordt de oude 1.7 CRDi-diesel vervangen door de meer recente 1.6 CRDi, met 115 of 136 pk. Maar wat ons bij Greencars vooral interesseert, is dat er een nieuwe, mild hybride versie bijkomt. Die geëlektrificeerde variant gebruikt een alternator-starter die wordt gevoed door een 48 V-batterij en is opgebouwd rond een 2.0-dieselmotor. Officieel heet deze versie EcoDynamic+ en zou hij de CO2-uitstoot op de nieuwe WLTP-verbruikscyclus met 4 procent reduceren. De mild hybride Sportage zou tegen oktober op de markt komen.


Publicité

Delen