Maserati, Alfa Romeo, Jeep… FCA gaat zijn merken elektrificeren

Maserati, Alfa Romeo, Jeep… FCA gaat zijn merken elektrificeren

Sergio Marchionne heeft de grote lijnen onthuld van zijn strategisch plan voor de merken van de groep Fiat Chrysler Automobiles. Of toch voor de meeste ervan. Uiteraard staat elektrificatie in het midden van de plannen tot 2022.

In het hart van de groeistrategie van de FCA-groep wil het merk Jeep zijn gamma uitbreiden om tegen 2022 de hele markt te dekken. Tegelijk vernemen we dat Jeep tien hybride modellen en 4 zuiver elektrische auto’s op de markt wil brengen in de komende 5 jaar. Het merk zou vanaf 2021 ook in al zijn modellen een geëlektrificeerde motor willen lepelen. Dezelfde elektrificatiestrategie zien we bij Maserati. Volgens Marchionne mogen we ons aan 8 plug-in hybride Maserati’s maar ook 4 elektrische modellen verwachten tegen 2022.

Alfa Romeo 8C en GTV

Alfa Romeo breidt tegen 2022 zijn catalogus uit met 6 plug-in hybrides en zou in elk van zijn modellen minstens één geëlektrificeerde aandrijflijn bieden. Er zijn een paar legendarische modellen aangekondigd, zoals een nieuwe 8C met een hybride aandrijflijn van meer dan 700 pk. Ook de GTV zou terugkeren, eveneens met hybride techniek en deze keer met dik 600 pk.

 


Publicité

Delen