McLaren Speedtail: hybride hypercar klieft door de lucht

McLaren Speedtail: hybride hypercar klieft door de lucht

De Speedtail is gemaakt om door de lucht te klieven en moet de snelste McLaren ooit worden. Dankzij een hybride aandrijflijn van 1.050 pk haalt hij 403 km/u.

 

McLaren heeft zijn nieuwe sprintkanon onthuld: de Speedtail. Dat model is geïnspireerd op de legendarische McLaren F1 en neemt er in de eerste plaats de centrale zitpositie van over. De Britse schone pakt verder uit met een bijzonder gestroomlijnd kleedje om zo efficiënt mogelijk door de lucht te snijden, met gesloten velgen vooraan, een lange, spitse staart, een druppelvormige cockpit en buitenspiegels die zijn vervangen door camera’s. Al die details helpen de Speedtail aan de titel van snelste McLaren ooit, met een topsnelheid van 403 km/u.

Van 0 naar 300 km/u in 12,8 seconden

Hoewel McLaren nog weinig loslippig is over de auto, weten we al wel dat hij een hybride aandrijflijn met liefst 1.050 pk krijgt. En omdat hij ‘slechts’ 1.430 kilo weegt, volstaat dat om de Speedtail van 0 naar 300 km/u te laten sprinten in slechts…12,8 seconden. Wie echter al staat te springen om dit hybride monster te bestellen, mag het echter vergeten: de 106 geplande exemplaren zijn reeds allemaal gereserveerd. En dat ondanks een prijskaartje van liefst 1,75 miljoen pond voor belastingen of bijna 2 miljoen euro…


Publicité

Delen