Mercedes’ elektrische SUV EQC komt in 2019

Mercedes’ elektrische SUV EQC komt in 2019

“Wacht nog even voor je bij de concurrentie tekent” lijkt Mercedes te willen zeggen. De constructeur heeft namelijk een fotoreeks onthuld van het ontwikkelingswerk van zijn toekomstige SUV EQC en wijst erop dat die al in 2019 op de markt komt.

Jaguar en Audi hebben hun respectieve elektrische SUV’s I-Pace en e-tron al gelanceerd als rivalen voor de Model X van Tesla, en dat lijkt Mercedes zorgen te baren. Temeer omdat ook BMW al een elektrische variant heeft onthuld van zijn SUV X3. Om te vermijden dat potentiële klanten hun elektrische SUV bij de concurrentie bestellen, wil Mercedes duidelijk in herinnering brengen dat het ook actief aan de ontwikkeling van zijn aanbod werkt. Er komt namelijk een SUV met de naam EQC, die de toekomstige elektrische familie EQ van Mercedes moet aftrappen.

2019

Om zijn EQC terug in de spotlights te brengen heeft Mercedes een fotoreeks gepubliceerd van testprototypes in volle actie. Het merk bevestigt bovendien dat de ontwikkeling volledig op schema zit en dat het model dus begin 2019 op de markt komt. Bovendien vernemen we dat de Duitsers tot op heden 200 exemplaren van de SUV hebben gebouwd. Eerst ging het om echte prototypes en daarna om de eerste “preserie”-modellen, die de definitieve productiestandaard steeds dichter benaderen. Mercedes verduidelijkt bovendien dat die modellen al drie winters en drie zomers lang zijn getest bij temperaturen van -35 tot +50 graden Celsius. Op dit moment zijn ze trouwens onderweg naar Spanje voor een paar maanden hittetestwerk.


Publicité

Delen