Mercedes EQC: elektrische ‘sterren’-SUV komt eraan

Mercedes EQC: elektrische ‘sterren’-SUV komt eraan

Nu Jaguar zijn elektrische SUV I-Pace officieel heeft onthuld, wil Mercedes geïnteresseerde klanten eraan herinneren dat ook het merk met de ster binnenkort met een eigen interpretatie van een elektrische SUV (EQC) op de markt zal komen.

De elektrische strijd in het premiumsegment staat nog in de kinderschoenen. Jaguar heeft Tesla zopas een eerste slag toegebracht met de officiële onthulling van zijn I-Pace SUV. Ook Audi heeft zijn orderboekje al geopend voor zijn elektrische e-tron SUV, die tegen het einde van het jaar bij de dealer zal staan. Ook Mercedes werkt actief aan de ontwikkeling van de eerste 100% elektrische SUV. Dat laat de constructeur via zijn Twitter account weten. We zien dat een EQC – die nog steeds is voorzien van camouflage – wordt getest in het Hoge Noorden. Dit is een uitgelezen kans om het definitieve design van het model te achterhalen. Deze versie zal worden afgeleid van het Generation EQ concept die eerder door Mercedes werd onthuld. Het is de bedoeling om een heel gamma elektrische modellen te ontwikkelen onder de merknaam EQ. Deze SUV moet vanaf 2020 op de markt zijn.

Waterstof volgt!

Mercedes gaat zelfs nog een stapje verder door ook een foto te publiceren van een F-Cell GLC. Ook die wordt – naast de elektrische EQC SUV – in Zweden getest. Mercedes ontwikkelt ook een versie op waterstof (met een brandstofcel) op basis van de GLC om straks het hoofd te bieden aan de toekomstige Hyundai Nexo.


Publicité

Delen