Mercedes GLE plug-in hybride gaat voor 100 kilometer elektrisch rijbereik

Mercedes GLE plug-in hybride gaat voor 100 kilometer elektrisch rijbereik

Mercedes heeft net de tweede generatie onthuld van zijn plug-in hybride modellen, met een elektrisch rijbereik van ongeveer 50 kilometer. Maar de derde generatie zit er al aan te komen: voor zijn SUV GLE mikt Mercedes nu op een bereik van 100 kilometer op stroom.

 

In september stelde Mercedes de nieuwe generatie voor van zijn grote SUV GLE. Dat model start zijn carrière met één enkele motor, wat toch iets zeldzaam is bij Mercedes. In de neus van deze versie, de GLE 450 4 Matic, ligt een zescilinder in lijn met Mercedes’ 48 V-microhybride technologie. Het blok ontwikkelt 367 pk en 500 Nm, maar zijn hybride systeem EQ Boost geeft hem een kortstondig extraatje van 22 pk en 250 Nm. Maar natuurlijk wil Mercedes het motorenpalet van zijn nieuwe GLE zo snel mogelijk verbreden. Zo weten we dat er voor de tweede helft van volgend jaar een plug-in hybride versie in de pijplijn zit.

Tot 100 kilometer

Deze toekomstige plug-in hybride GLE moet de deur openen naar de derde generatie “stekkerauto’s” van Mercedes. De voorbije weken heeft de constructeur net de technische details prijsgegeven van zijn tweede golf van plug-in hybrides met de S-Klasse, de E-Klasse, de C-Klasse en de GLC. Die tweede generatie gebruikt een batterij met een opslagcapaciteit van 13,5 kWh, tegenover 6,4 kWh voordien. Daardoor geraken de auto’s in zuiver elektrische modus zo’n 50 kilometer ver. Maar Mercedes belooft nog verder te gaan. Ola Kallenius, de verantwoordelijke voor de afdeling onderzoek en ontwikkeling van de autobouwer, bevestigde aan onze collega’s van Automotive News dat de toekomstige stekkerhybride GLE de eerste in de Mercedes-catalogus wordt met een elektrisch rijbereik van 100 kilometer volgens de nieuwe WLTP-norm.

Benzine en/of diesel?

Dat moet ruimschoots volstaan om de meeste dagelijkse verplaatsingen te kunnen uitvoeren zonder een druppel brandstof te verstoken. Over brandstof gesproken: Kallenius wou aan onze collega’s nog niet verklappen of de plug-in hybride GLE afgeleid zal zijn van een benzine- of een dieselversie. Maar misschien worden beide opties weerhouden, zoals in de E-Klasse.


Publicité

Delen