Mercedes tekent akkoord met Engie

Mercedes tekent akkoord met Engie

Mercedes-Benz en de groep Engie hebben een samenwerkingsakkoord gesloten op Benelux-niveau. Via zijn dochterbedrijf EVBox plaatst Engie thuislaadpalen bij klanten die een elektrisch of plug-in hybride model van Mercedes of Smart kopen.

 

Mercedes heeft als constructeur een van de hoogste gemiddelde CO2-uitstootcijfers van Europa. Dat is weinig bemoedigend nieuws nu er zware boetes zitten aan te komen voor autobouwers die na eind 2020 gemiddeld meer dan 95 g CO2/km uitstoten. Om dat doel toch te kunnen halen, versnelt Mercedes de elektrificatie van zijn gamma gevoelig in de komende maanden. Zo komen er natuurlijk de elektrische SUV EQC en de toekomstige elektrische V-Klasse EQV, maar er zitten ook heel wat plug-in hybride modellen in de pijplijn op basis van de C-Klasse, de E-Klasse, de S-Klasse en de SUV GLE. Al die modellen zullen dus door hun klanten moeten worden opgeladen.

EVBox

Daarom heeft Mercedes-Benz voor de Benelux een akkoord getekend met Engie. De overeenkomst voorziet dat Engie-dochterbedrijf EVBox Mercedes- en Smart-klanten een laadinfrastructuur zal leveren. Zonder dat klanten daarom her en der contact moeten opnemen nadat ze bij de autodealer zijn geweest wordt een volledige thuisinstallatie geregeld. Van de inspectie van hun elektrische installatie over het opstellen van een gedetailleerde offerte tot de eigenlijke installatie, het gebeurt allemaal via één contact. EVBox biedt diverse soorten laadpunten aan, waaronder ook laders met een geconnecteerde module voor automatische facturatie aan de werkgever. Op die manier vermijdt de bestuurder van zo’n model als bedrijfswagen dat zijn of haar stroomfactuur plots door het plafond schiet.


Publicité

Delen