Mercedes Vision EQ Silver Arrow: elektrische Zilverpijl

Mercedes Vision EQ Silver Arrow: elektrische Zilverpijl

De conceptcar EQ Silver Arrow die Mercedes het voorbije weekend onthulde is een moderne herinterpretatie van de legendarische W125 uit de jaren 1930, maar dan met een elektrische aandrijving van 550 kW. Hij neemt de vorm aan van een oogstrelende eenzitter van liefst 5,3 meter lang.

 

80 jaar geleden scoorde de Mercedes W125 het wereldsnelheidsrecord met een indrukwekkende 432,7 km/u op de A5-snelweg tussen Frankfurt en Darmstadt. In 1938 gebruikte de lange “Zilverpijl” daarvoor een kolossale V12-motor. Als eerbetoon aan deze gebeurtenis en ook ter promotie van zijn nieuwe elektrische modelfamilie EQ die vandaag in de startblokken staat onthulde Mercedes een moderne herinterpretatie van deze legende met de concept EQ Silver Arrow.

Spectaculaire stroomlijn

Het is duidelijk dat de auto nooit in deze vorm bij de dealers zal komen, maar voor zijn design kunnen we enkel bewondering tonen. De lange en smalle eenzitter strekt zich uit over 5,3 meter maar is slechts 1 meter breed. Met zijn gedeeltelijk beklede wielen, grote spaakvelgen en lange haaienvin heeft hij een maximaal geoptimaliseerde stroomlijn.

550 kW

Om de auto een prestatiepotentieel te geven dat kan tippen aan dat van zijn legendarische voorouder (al geeft Mercedes op dit vlak niet echt cijfers prijs) is de concept EQ Silver Arrow uitgerust met een elektromotor van 550 kW of 748 pk. Die wordt vol elektronen gepompt door een batterij van 80 kWh. Die zou op de WLTP-verbruikscyclus goed moeten zijn voor een rijbereik van 400 kilometer, zo belooft Mercedes.


Publicité

Delen