Michelin stelt ‘hybride’ elektrische fiets in Solex-stijl voor

Michelin stelt ‘hybride’ elektrische fiets in Solex-stijl voor

Michelin en specialist Wayscral stellen een zogenoemde ‘hybride’ elektrische fiets voor. Dat betekent dat je dankzij een verwijderbare batterij en elektromotor twee fietsen in één hebt.

 

De markt van de elektrische fietsen verkeert in volle bloei. Daarbij wordt de kloof steeds dieper tussen de krachtige maar dure topmodellen en de meer betaalbare maar zware fietsen, die minder overtuigend zijn bij het gebruik. Michelin en Wayscral hebben de handen in elkaar geslagen voor een tussenoplossing met de naam “Wayscral HYBRID Powered by Michelin”. Dat zou de eerste fiets met elektrische ondersteuning zijn waarvan de motor en de batterij kunnen worden verwijderd. Je kan hem dus gebruiken als een klassieke fiets of als een fiets met elektrische ondersteuning, in functie van wat je nodig hebt. Er zijn twee versies, een met een mannenkader en een damesmodel, maar ze kosten allebei 999 euro.

Geïnspireerd op Solex

Het basisidee van het concept is geïnspireerd op de beroemde Solex-fiets. Na drie jaar onderzoekswerk en negen patenten, zo vertelt Michelin, kan de klassieke fiets die Wayscral heeft bedacht in minder dan drie seconden worden omgebouwd tot een elektrische fiets. Het enige wat je moet doen is achteraan, op de structuur van de bagagedrager, de batterij-elektromotormodule vastklikken, die is ontwikkeld door Michelin. Dat geheel weegt slechts 3,2 kilo en kan zo’n 45 kilometer voor een duwtje in de rug zorgen. De ondersteuning laat zich eenvoudig in- of uitschakelen door even achteruit te peddelen. De batterij zou zich in drie uur laten herladen.

Ribbelband

De elektrische aandrijving wordt overgedragen op het achterwiel via een klein tandwiel dat aansluit op de flank van de band. Een beetje zoals een dynamo, maar dan in omgekeerde richting. Voor een optimale overbrenging, zelfs bij regenweer, heeft Michelin een speciale band met ribbels ontwikkeld.


Publicité

Delen