Microlino: binnenkort op de weg

Microlino: binnenkort op de weg

Het is officieel: het elektrische ‘bolletje’ van Micro Mobility System heeft zijn Europese typegoedkeuring gehaald. Als het je wel iets lijkt, dan kan je binnenkort door de stad rijden in deze moderne interpretatie van de legendarische BMW Isetta uit de jaren 1950.

Wie herinnert zich nog de concept Microlino die we begin dit jaar lieten zien? Goed nieuws: binnenkort zouden we hem ook op de weg kunnen kruisen. Het Zwitserse bedrijf achter het project, Micro Mobility System, laat namelijk weten dat de auto al de nodige Europese homologatietests met succes heeft afgelegd zodat de productieversie in Europa de openbare weg op mag.

Rijbereik bevestigd

Dit sympathieke bolletje, waar je instapt langs een deur die langs voren scharniert, wordt aangedreven door een elektromotor van 15 kW (20 pk) en 110 Nm. Daarmee haalt hij een topsnelheid van 90 km/u en sprint hij van 0 naar 50 km/u in slechts 5 seconden. De Microlino kan naar keuze worden uitgerust met twee types batterijen: 8 kWh of 14,4 kWh. Die zouden goed zijn voor een theoretisch rijbereik van respectievelijk 120 en 215 kilometer. Die cijfers werden bevestigd tijdens de homologatieritten, want daar geraakten ze respectievelijk 126 en 202 kilometer ver.

Afspraak in 2019

Nu Micro Mobility System groen licht heeft gekregen van Europa wil het nog eind dit jaar met de productie starten. Vanaf begin volgend jaar krijgen de eerste klanten hun auto’s, aanvankelijk enkel in Zwitserland, daarna ook in Duitsland en tot slot in de rest van Europa. Ter info: het officiële instaptarief voor dit sympathieke karretje is 12.650 euro.


Publicité

Delen