MW Motors Luka EV: elektrische auto voor nostalgische zielen

MW Motors Luka EV: elektrische auto voor nostalgische zielen

Het Tsjechische MW Motors stelt zijn Luka EV voor. Dat is een sympathiek karretje met de looks van een klassieker, maar dan met een zuiver elektrische aandrijflijn. MW Motors zegt het compacte autootje binnenkort op de markt te kunnen brengen.

De meeste recent voorgestelde elektrische auto’s komen uit China en zijn grote SUV’s of berlines. En ze wedijveren vooral met elkaar om het meest buitenissige vermogen en rijbereik. Met de Luka EV speelt MW Motors duidelijk in een heel andere klasse.

21,9 kWh

De nauwelijks 4 meter korte en 1,22 meter lage Luka EV mikt vooral op een zo laag mogelijk gewicht. Dankzij een aluminium structuur weegt hij volgens zijn bedenkers slechts 815 kilo leeg. Daardoor zou zijn gemiddeld verbruik zich beperken tot een luttele 6,8 kWh/100 km. Ter vergelijking: een Renault Zoé geraakt maar moeilijk onder de 16 kWh/100 km. Daardoor heeft het sympathieke elektrische karretje genoeg aan een batterij van slechts 21,9 kWh voor een theoretisch rijbereik van 300 kilometer.

4 motoren

Bovendien houdt de Luka EV zijn vermogen binnen redelijke perken. Hij wordt aangedreven door vier kleine motortjes in de wielen die samen 50 kW (66 pk) ontwikkelen. Daardoor biedt hij eerlijke prestaties, met een sprint van 0 naar 100 km/u in 9,6 seconden en een topsnelheid van 146 km/h. Een ideale auto voor uitstootvrije uitstapjes?

There are no photos with those IDs or post 6951 does not have any attached images!


Publicité

Delen