Nieuwe Mercedes A-klasse komt ook als plug-in hybrid

Nieuwe Mercedes A-klasse komt ook als plug-in hybrid

Mercedes heeft de jongste generatie A-klasse officieel onthuld. Hoewel het compacte model aanvankelijk met klassieke thermisch motorisaties zal worden gelanceerd, volgt er medio 2019 ook een plug-in hybride variant.

Enkele weken voor het salon van Genève heeft Mercedes alle informatie over de nieuwe generatie A-klasse onthuld op een evenement in Amsterdam. De volgende generatie  A-klasse krijgt flink wat vernieuwende technologie mee zoals het dubbele XXL-scherm op het dashboard en het nieuwe multimediasysteem MBUX, naar Mercedes-Benz User Experience. Het gaat om toptechnologie die “een emotionele band moet scheppen tussen de Mercedes en zijn gebruiker”. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen “ik heb het koud”, waarop de wagen onmiddellijk de temperatuur van het interieur zal verhogen…

Deze nieuwe A zal ook op nieuwe benzine- en dieselmotoren kunnen rekenen. Bij de lancering voorziet het merk met de ster een 180d (1.5 diesel met 116 pk), de 200 (1.3 benzine met 163 pk) en de 250 (2.0 benzine van 224 pk). Het gamma zal gaandeweg worden uitgebreid. Medio 2019 volgt eveneens een plug-in hybride versie, al werden daar nog geen sluitende technische specificaties over meegedeeld. Er wordt aangenomen dat het om de 1.3 turbo benzinemotor gaat van de A 200 in combinatie met een elektromotor die ongeveer 80 pk zal leveren. Als we de eerste geruchten mogen geloven, komt er ook een erg ruim bemeten batterij in deze PHEV, want men overweegt een batterij van 14 kWh, daar waar  de Audi A3 e-tron over  8,8 kWh beschikt. Op die manier zou deze compacte Mercedes ongeveer 70 km zuiver elektrisch kunnen rijden. We moeten nog even geduld hebben, want in de volgende maanden zal er meer duidelijkheid komen.


Publicité

Delen