Nissan faseert diesel uit

Nissan faseert diesel uit

Na Toyota bevestigt nu ook Nissan dat het wil staken met het aanbieden van dieselwagens. Maar de overstap op geëlektrificeerde modellen zal wel meer geleidelijk gebeuren.

“In Europa, waar we de meeste van onze diesels verkopen, zal de elektrische overstap het ons mogelijk maken om geleidelijk aan te stoppen met diesels in personenwagens bij elke modelvernieuwing”. Dat bevestigde een woordvoerder van Nissan aan het persagentschap AFP. Nissan wil dus naar het voorbeeld van Toyota ophouden met het aanbieden van dieselmotoren. Maar dat laatste merk heeft daar tijdens het jongste salon van Genève al een datum op geplakt (eind 2018 al!), terwijl Nissan het liever heeft over een “geleidelijke uitfasering”.

Meer geëlektrificeerd

We moeten daar natuurlijk wel bij vermelden dat Toyota sowieso al bijna geen dieselwagens meer verkocht, in tegenstelling tot Nissan (7 procent van de Europese verkoopcijfers voor Toyota tegenover bijna 50 procent voor Nissan in 2017). Het stapsgewijze afvoeren van de zelfontbrander bij Nissan wordt echter gecompenseerd door de opkomst van geëlektrificeerde modellen. Het merk bevestigde trouwens nog eens zijn doelstelling om tegen 2022-2023 minstens één miljoen geëlektrificeerde auto’s per jaar te verkopen via een twintigtal modellen met deze technologie.


Publicité

Delen