Nissan IMs Concept: elektrische berline van de toekomst

Nissan IMs Concept: elektrische berline van de toekomst

In Detroit trekt Nissan het doek van de verleidelijke IMs Concept. Dat is een ‘verhoogde’ elektrische berline met premiumtrekjes en een forse batterij van 115 kWh.

 

Dit model zien we zo in de catalogus naast de huidige Leaf staan. De concept IMs die op de stand van het Japanse merk in Detroit staat wil het traditionele silhouet van de berline moderniseren met scherpere lijnen en met een verhoogde positionering. Daarmee wil Nissan de berlines een verjongingskuur geven zodat ze beter opgewassen zijn tegen de SUV-vloedgolf.

2+1+2

De lange, monolithische berline sterkt zich over 4,88 meter uit… maar heeft slechts drie zitplaatsen. Achter de twee voorste inzittenden is namelijk nog plek voor een derde persoon, die daar in eerste klasse reist op een aparte stoel. Indien nodig kunnen rond deze fauteuil echter nog twee andere stoelen worden geplaatst zodat er plaats is voor 5 mensen. Nissan spreekt zelf van een 2+1+2-opstelling.

115 kWh

Technisch gezien heeft de conceptcar een forse batterij van 115 kWh. Daarmee zou hij zo’n 610 kilometer moeten kunnen overbruggen tussen twee laadbeurten. Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren, een per as, met in totaal 490 pk en 880 Nm.


Publicité

Delen