Nissan Leaf: 5 sterren op strengere EuroNCAP-tests

Nissan Leaf: 5 sterren op strengere EuroNCAP-tests

EuroNCAP, de instantie die de veiligheid van auto’s moet controleren, heeft zijn procedures weer verstrengd. De tweede generatie van de Nissan Leaf slaagde er desondanks in om de maximumscore van 5 sterren te behalen.

De tweede generatie van ’s werelds bestverkochte elektrische auto is onder handen genomen door EuroNCAP. Hij is het allereerste model dat is getest volgens het nieuwe protocol van 2018, dat nog veel strenger is geworden dan voordien. Toch trekt de Nissan Leaf zich aardig uit de slag. Hij scoort 93 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden en 86 procent voor die van kinderen. Maar de nieuwe procedure voor 2018 kijkt vooral strenger naar de efficiëntie van de rijhulpsystemen en de bescherming van zwakke weggebruikers. Zo zijn voor de voetgangerbescherming nieuwe tests ingevoerd, zoals de detectie van zwakke weggebruikers door de automatische noodrem bij nacht, om maar een voorbeeld te geven.

71 procent

In totaal kreeg de nieuwe Nissan Leaf 71 procent voor zowel de bescherming van zwakke weggebruikers als voor de efficiëntie van zijn elektronische rijhulpsystemen. Omdat hij voorlopig het enige model is dat volgens de nieuwe protocollen is getest, kunnen we die resultaten nog niet vergelijken met meer traditionele auto’s met verbrandingsmotor om te peilen hoe goed zijn score is. Maar in vergelijking met modellen die zijn getest volgens de minder strenge procedures die tot vorig jaar geldig waren, doet hij het al zeer goed.

Voor de gedetailleerde resultaten voor de Nissan Leaf verwijzen we u graag door naar de website van EuroNCAP.

There are no photos with those IDs or post 7358 does not have any attached images!
Publicité

Delen