Nissan Leaf Nismo RC ontwikkelt meer dan 300 pk

Nissan Leaf Nismo RC ontwikkelt meer dan 300 pk

In zijn Nismo RC-versie laat de ‘brave’ elektrische auto van Nissan zijn tanden zien. Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen meer dan 300 pk ontwikkelen. Ermee om boodschappen rijden is uiteraard uitgesloten, want dit monster is gebouwd voor het circuit.

 

Deze gespierde versie van de Leaf is ontwikkeld door Nismo, de autosportafdeling van Nissan, en rijdt zijn eerste rondjes op 2 december tijdens het Nismo Festival op de Fuji International Speedway in Japan. Dit rijdende manifest is uitgerust met twee elektromotoren die elk 120 kW ontwikkelen. In totaal komt de race-Leaf zo aan 240 kW (326 pk), 640 Nm en vierwielaandrijving.

Composietmaterialen

Dankzij lichtgewichtmaterialen en een monocoque-structuur in koolstofvezel weegt de Leaf Nismo RC bovendien slechts 1.220 kilo. Dat geeft hem een behoorlijk interessante verhouding gewicht-vermogen en laat hem van 0 naar 100 km/u sprinten in slechts 3,4 seconden. Toch is de bolide niet bedoeld voor productie in een kleine reeks voor bijvoorbeeld een eigen kampioenschap. Hij moet vooral als technologisch uitstalraam dienen voor Nissan tijdens de Formula E-races en grote autosalons of andere evenementen overal ter wereld.


Publicité

Delen